Ljushack för barn och unga

Ta dina första steg i elektronikvärlden med blinkande lysdioder, ljusslingor och hacka ihop en häftig idé som du kan lysa upp med i höstmörkret! Umeå Hackerspace håller i gratis workshops (inkl. material) för barn och ungdomar, från 10 år, med stöd från Umeå kommun/Socialstyrelsen!

Klockan 12.00-14.00 på tisdag, onsdag och torsdag vecka 28 och 29.
10-12 juli håller vi till på Hamnmagasinet (V. Strandgatan 4).
17-19 juli håller vi till i Spacet (Fabriksgatan 8b källarvåning).

Material, utrustning och enkla byggsatser och instruktioner står vi för så ni enkelt kan komma igång och göra en häftig liten grunka!

Eller har du någon annan idé – kanske vill du hjälpa en släkting med dålig hörsel att koppla ringklockan till en blinkande lampa? Lär dig hur en kan hacka sina prylar och lägga till funktioner med olika slags ”elektroniska byggstenar”!

(med reservation för att många deltagare kan innebära begränsad handledartid eller platsbrist)