Tack för Sommaren!

I vanliga fall så dör verksamheten ned under sommaren i Umeå. Alla studenter åker tillbaka till sina hemorter och resten av befolkningen sitter i en stuga någonstans. Men i år valde vi att ta upp striden med sommartristessen och ha verksamheter för barn och unga med hjälp av sommarbidraget från Umeå Kommun. Och vi kan med säkerhet säga att det här var det mest lyckade och roliga projektet vi har gjort hittills.

Vi hade till att börja med workshops i att bygga sin egen batteridrivna bil, både i våra lokaler och i Spacet. Vi hade siktat på att göra 45 byggsatser som besökare kunde använda sig av och att ha 5 eller 6 workshops. Men på 3 tillfällen hade vi gjort slut på nästan alla byggsatser och vi lyckades skrapa fram några till i slutändan. Vi hade fullsatt hela workshopsen och vi fick i slutändan tacka ned till fler medverkande eftersom vi inte var tillräckligt många instruktörer för att hantera fler. Det var fantastiskt roligt att se all kreativitet och engagemang och vi tackar alla tålamodiga föräldrar som lät sina barn pröva sig fram och inte gav upp när det blev fel eller inte blev som det var tänkt.

Förra veckan hade vi event nr 2: Elektronik och sömnad!

Detta var ett helt annat sorts event med få besökare och egna idéer. Vi hade sybar elektronik som kan fästas med tråd eller ledande tråd. Vi hade även ljudkretsar och högtalare. Besökarna fick själva bestämma om de ville göra lysande örhängen, högtalare i en handväska eller något annat spännande. Vi tog tid att sitta ned med varje besökare och gå igenom hela processen tillsammans. Vi fick till och med uppmärksamhet av Radio P4 som intervjuade oss om vårat event.

Vi ser fram emot vad för spännande projekt som kommer bli till hösten och kommer att starta med ett Ubuntu-Install-Party i september!